Brand op boot

Uitslaande brand woonark geblust met emmers water

HEEMSTEDE/HAARLEM - Op de ouderwetse manier - door emmers water door te geven - hebben woonbootbewoners van het Jaagpad maandag een fikse brand bij een van de arken weten te blussen. Brandweer en politie konden de brandhaard niet bereiken, omdat deze aan de overkant van het Zuider Buiten Spaarne was.

Rond acht uur zagen omwonenden van het Jaagpad dat er aan de Heemsteedse kant van het water brand was uitgebroken bij een van de vier woonboten die daar liggen. Metershoge vlammen sloegen uit. Weliswaar werd direct melding gedaan bij de brandweer, maar het duurde lang voordat deze arriveerde. Brandweer- en politiewagens konden de plaats niet via de weg bereiken, omdat de ark zo ge´soleerd ligt.

Ondertussen besloten enkele bewoners van het Jaagpad met hun motorsloep uit te rukken. Gewapend met emmers gingen drie mannen -'zeg maar Frits, Martin en Just'- op het vuur af en blusten het eigenhandig. Niet de woonboot, maar een achterliggend schuurtje bleek vlam te hebben gevat. Het vuur was vermoedelijk veroorzaakt door een oververhitte aggregaat. De bewoner van de betreffende woonboot was op dat ogenblik niet thuis. ,,Mijn vrouw is gaan bellen en ik ben gaan blussen'', aldus Frits na afloop.

Toen de brandweer uiteindelijk arriveerde, konden deze niet veel meer doen dan nablussen. De woonboot bleek flinke schade aan de achterkant te hebben opgelopen. Het schuurtje brandde volledig uit. De bewoner arriveerde een uurtje later. Hij is opgevangen door omwonenden.
Ilse Thoonsen , ( Overgenomen uit het Haarlems Dagblad, dinsdag 22 juli 2003 )

Nedstat Basic - Free web site statistics

.